Don Frankie Fiore is een plaatje om te zien, geboren op 31 mei dit jaar. Heeft een mooie grote kol en 2 witte sokken. Frankie is een aanhankelijk hengst veulen dat niet snel onder de indruk is van dingen om hem heen. Nuchter en nieuwsgierig naar dingen die hij ziet.

Je raad het misschien al een beetje door de naam, maar Frankie stamt af van de welbekende Don Cremello du Bois:
Don Cremello du Bois behaalde o.a de titels “The best Poney” en “Suprême Champion” tijdens de Nationale Royal Belgian Palomi- no-stamboek show in België.
De hengst stamt uit een Prestatie sport moederlijn en heeft in de vaderlijn 5 EK dressuurhengsten.
Don Cremelllo heeft meerdere goedgekeurde zonen, zoals Don Bosco du Bois (NRPS) en Damon du Bois (Weser-Ems) en diver- se nakomelingen die provinciaal en/of nationaal kampioen wer- den op de keuringen.
De nakomelingen zijn goede en veelzijdige sportpony’s met een zeer goede en makkelijke rijdbaarheid. Uit de 1e jaargang rijden meerdere nakomelingen op FEI niveau dressuur.
Don Cremello is Z-dressuur bij de paarden en heeft veel spring- vermogen. Don Cremello vererft altijd de verdunningsfactor voor o.a palomino, smokey of valk-kleur.


De moeder van Frankie is een donkerbruine PRE (zonder afstamming) en met ster het liefste paard van stal. Komt altijd naar je toe voor wat aandacht en wat lekkers. Heeft een mooie volle bos manen en volle staart. Mooi type. Stokmaat van Chrissy is 1.50m Wij verwachtten dat Frankie zal uitgroeien tot bovenin de D-maat.

Hij loopt momenteel 24/7 buiten in een groep met andere fokmerries en een merrieveulen. Hij komt op dit moment dus weinig in de hand, wel komt hij altijd even een kijkje nemen als je de weide in stapt. Met een beetje geduld krijg je hem ook zover voor een kriebeltje. 

Frankie is ingeschreven bij het NRPS stamboek en mag eind Oktober verhuizen. 

Ziet u deze toekomstige sportpony wel zitten dan mag u altijd bellen om te komen kijken. 0641998382.