Meerveld Horses biedt doorlopend verschillende paarden en ponys te koop aan. Wij hebben gemiddeld altijd tussen de 15 en 20 paarden en/of ponys voor de verkoop op stal staan. De paarden en ponys die wij te koop aanbieden vallen op een uitzondering daargelaten veelal in de lagere en midden prijsklasse ( € 3500 – € 7500.)

Meerveld Horses biedt doorlopend verschillende paarden en ponys te koop aan. Wij hebben gemiddeld altijd tussen de 15 en 20 paarden en/of ponys voor de verkoop op stal staan. De paarden en ponys die wij te koop aanbieden vallen op een uitzondering daargelaten veelal in de lagere en midden prijsklasse ( € 3500 – € 7500.)


Wij adverteren met ons aanbod op onze website maar ook geregeld op verschillende verkoopsites waaronder marktplaats en facebook. Als u een paard of pony heeft gezien waarin uw interesse is gewekt kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor eventuele vragen en /of het maken van een afspraak voor bezichtiging. Ons aanbod van paarden en pony’s wisselt doorlopend en wij proberen onze site up to date te houden, helaas lukt dit niet altijd gelijk en uiteraard kunt u ons altijd vrijblijvend bellen of wij misschien iets hebben staan waarna u opzoek bent. Als u met ons contact op wilt nemen kunt u dat het beste telefonisch doen, dit werkt het snelste. Eventueel kunt u ook uw vragen via de email stellen, afspraken voor bezichtiging kunnen enkel telefonisch worden gemaakt.


Bij bezichtiging kunt u eerst kennis maken met het paard of de pony in de stal. Uiteraard weten wij nooit de gehele achtergrond en geschiedenis van al onze paarden en pony’s. Datgene dat wij weten over het betreffende paard/of pony zullen wij u vertellen tijdens uw bezichtiging. Tevens zullen wij u vertellen hoe wij het paard/de pony bij ons ervaren en wat de ervaringen zijn van diegene die het paard/ de pony bij ons rijden. Uiteraard is het aan u om te bekijken of het paard/de pony geschikt is voor u of voor het doel waarvoor u het wilt aanschaffen. Wij zullen dan ook nooit uitspraken doen of garanties geven of een paard of pony geschikt is voor u maar laten die keuze altijd aan u zelf.

Na kennismaking in de stal kan indien door u gewenst het paard of de pony worden voorgereden door 1 van onze
stalamazones. Wij rijden het paard/de pony waarvoor u komt kijken voor u voor zodat u kunt zien dat hoe ze zijn en hoe ze zich gedragen bij onze amazones. Indien u daarna zelf wilt bieden wij u de mogelijkheid het paard of de pony zelf onder het zadel te berijden en te testen of deze geschikt is voor wat u zoekt. Uiteraard gaat dit rijden onder toezicht van ons personeel en indien gewenst kunnen zij u hierbij helpen en begeleiden. U dient ten aller tijde de instructies van ons personeel op te volgen. Wij stellen het als eis wanneer een klant zelf het paard of pony wilt rijden / uittesten, zij of hij voldoende kennis en (rij)ervaring heeft om dit zelfstandig maar wel onder instructies van onze ruiter / begeleider te kunnen doen. Het berijden/testen van een paard of pony geschiet geheel voor eigen risico van de ruiter.

Meerveld Horses kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld als het bij het berijden/testen van een paard en/of pony iets mis gaat en hierdoor schade is ontstaan.
Wanneer er door onervarenheid en / of onoplettendheid van een persoon schade wordt aangericht aan paarden / pony’s en / of andere materiële schade aan eigendommen en / of op het terrein van Meerveld Horses kunnen wij de persoon aansprakelijk stellen voor de kosten die daaruit voort vloeien.

Als u het paard of de pony heeft gereden en de klik er blijkt te zijn dan gaat het verkooptraject van start. Als u besluit het paard/de pony te kopen vragen wij u om een aanbetaling van € 500,- . Het paard/de pony wordt dan door ons uit de verkoop gehaald en dus voor u gereserveerd.


Indien gewenst kan het paard daarna klinisch worden gekeurd door een erkend keuringsarts, dit dient direct aangegeven te worden.
Hierna kan een afspraak gemaakt worden wanneer u het paard/ de pony komt ophalen. Betaling van het nog verschuldigde bedrag kunt u zowel contant bij ophalen voldoen of via de bank overmaken voordat u het paard/ de pony komt ophalen. De betaling dient ten allertijde volledig te zijn ontvangen door ons voordat het paard/ de pony bij ons vertrekt.


Transport van uw gekochte paard of pony naar plaats van bestemming kan eventueel in overleg tegen een schappelijke vergoeding door ons worden verzorgd. Wij werken niet met proefperiodes en na verkoop is de koop ten aller tijde bindend. Indien er naderhand toch geen klik blijkt te zijn tussen u en het paard/de pony dan is inruilen voor een ander paard/pony bij ons bespreekbaar. Uiteraard verwachten wij dan wel het paard/de pony in dezelfde staat terug te krijgen bij inruil, ook vragen wij om een bijbetaling.

In al onze vraagprijzen zit de btw verwerkt. De meeste van onze paarden en pony’s zijn marge paarden en vallen dus in de margeregeling. Een enkele keer hebben wij een btw paard welke in de btw regeling valt. Voor verkoop aan particulieren maakt dit geen verschil. Bij een zakelijke verkoop zullen wij u vantevoren vermelden of het paard/pony onder de margeregeling of in de btw regeling valt.

Bij verkoop aan een particuliere partij stellen wij ten alle tijde een koopovereenkomst op. Deze overeenkomst is door ons ondertekend en dient tevens nadat u deze heeft gelezen ook door de koper te worden ondertekend. De overeenkomst wordt in tweevoud opgesteld. Een overeenkomst blijft bij ons en de andere krijgt de koper mee.

In deze overeenkomst staan alle van belang hebbende zaken betreft de verkoop. O.a onze gegevens, uw gegevens de gegevens van het verkochte paard/pony. En tevens zaken betreft o.a keuringen/garanties/ gebreken en overige van belang hebbende dingen en /of overige gemaakte extra afspraken tussen ons en de koper.
Indien door koper gewenst krijgt de koper ook een verkoopbon/factuur van ons mee welke koper kan verwerken in zijn of haar administratie.

Bij een zakelijke verkoop aan bijvoorbeeld een manege bedrijf wordt alleen indien door koper gewenst een koop overeenkomst opgesteld. Tevens krijgt koper ten alle tijde een verkoopbon/factuur van ons mee.

Bij overige zakelijke verkopen aan o.a handelaren wordt geen koopovereenkomst opgesteld maar wordt enkel alleen een verkoopbon/factuur meegegeven.

Op al onze verkopen zijn bovengenoemde voorwaarden van toepassing.